• Füleki vár állami műemlék

    Füleki vár állami műemlék (Fotó: Schnelczer Zoltán)

  • Vigadó

    Vigadó (Fotó: Illés Gábor)

  • Berchtold-kastély

    Berchtold-kastély (Fotó: Schnelczer Zoltán)

  • Városi Park

    Városi Park (Fotó: Schnelczer Zoltán)

  • A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor

    A Szűz Mária mennybemenetelének tiszteletére szentelt templom és ferences kolostor (Fotó: Schnelczer Zoltán)

  • Nógrádi Turisztikai Információs Központ

    Nógrádi Turisztikai Információs Központ (Fotó: Fülek Város)

  • Városháza

    Városháza (Fotó: Városi archívum)

Ügyfélfogadási órák

Városi Hivatal
H.-Cs.: 7.30-11.30/12.30-16.00
Péntek: 7.30-11.30

Ügyfélfogadó Központ
H.-Cs.: 7.30-11.30/12.00-16.00
Péntek: 7.30-11.30

Anyakönyvi Hivatal
H.-Sz.: 7.30-11.30/12.00-16.00
Csütörtök.: nincs ügyfélfogadás
Péntek: 7.30-11.30

Az elmúlt napokban elkezdődött a Városi Művelődési Központ épületének kiürítése. A Városi Művelődési Központ és az épületben lévő bérlők fokozatosan új helyiségekbe költöznek. A felújítási munkálatok, melybe a város kb. 1,1 millió eurót fektet, egy hónapon belül megkezdődnek.

A Művelődési Központ épületében nagy a sürgés-forgás az utóbbi napokban. A közelgő felújítás miatt az egyes albérlők új helyre költöznek. „Vannak olyanok is, akik már kiköltöztek, például a Prvá stavebná sporiteľňa és a Temetkezési Egyesület,“ nyilatkozta a VMK igazgatónője Illés Kósik Andrea s hozzátette, hogy a napokban zajlik az egyes ének- és tánccsoportok költözése. „Szeretném megköszönni a helyi iskoláknak, hogy befogadták őket. Köszönet illeti a város többi intézményét is, akik ideiglenesen helyiségekkel, valamint a költöztetésnél segítették intézményünket,“ tette hozzá az igazgatónő.

Ideiglenes állapot

A felújítási munkálatok idejére a szociális terepmunkásokat, a Közösségi Központot, valamint a LocAll TV-t az FTC stadionjának épületeibe helyezik át. A Prvá stavebná sporiteľňa helyi fiókja a városháza épületében található meg – az oldalsó bejárati kapu mellett. A Temetkezési Egyesület a Vigadóban, a Városi Könyvtár mellett kap helyet. A Melódia Női Kar a Filbyt épületében, a Pro Kultúra Férfikar, a Mona Balet és a Dance Attack táncosai a II. Koháry István AI termeiben tartják majd próbáikat. A Kis Rakonca és Rakonca néptáncegyüttesek a Foncsik Énekegyüttessel együtt a papréti AI termeiben kaptak próbahelyiséget, s itt rendezik ezentúl a sakkszakosztály versenyeit is. A sakkozók edzései az Iskola utcai AI-ban zajlanak, s itt tartják próbáikat a Zsákszínház, a MeseFigurák bábszínház, valamint a Füleki Férfi Kamarakórus is. A Jánošík NE és GYNE a Matica slovenská Házában, valamint a terbelédi művelődési házban kapnak ideiglenesen otthont. A Városi Művelődési Központ irodája a Püspöki úton található vállalkozói inkubátor épületébe költözik.

A felújítás alatt a hagyományos színházi előadások nem kerülnek megrendezésre, valamint a táncterem bérlése sem lesz lehetséges. „Minden nagy rendezvényünk, melyet szabadtéren rendezünk meg változatlan marad – például a Városi Gyermeknap, a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat, az UdvArt fesztivál, a Palóc Napok és Városnapok, a Veterántalálkozó és a zenei fesztivállal összekötött Karácsonyi Vásár,“ sorolta az igazgatónő. A kisebb rendezvények az egykori Művészeti Alapiskola koncerttermében, valamint a helyi iskolákban lesznek megtartva.

A munkálatokat egy éven belül befejezik

A felújítási munkálatok első szakasza még 2017-ben befejeződött. A város ekkor az ún. Envirofondból kapott 95 ezer eurós támogatást. A város társfinanszírozásának segítségével a tető szigetelését és rekonstrukcióját sikerült megvalósítani. A második szakasz egy hónapon belül megkezdődik. „Jelenleg zárul a közbeszerzés, amelyre három kivitelező adta be jelentkezését,“ mondta a polgármester Agócs Attila s hozzátette, hogy a felújítás második szakaszába kb. 1,1 millió eurót fektet a város. Ennek az összegnek köszönhetően lehetőség nyílik a vezetékek, valamint a nyílászárók cseréjére is. Megújulnak még a színház- és táncterem, a konyha, a mellékhelyiségek, valamint más benti részek, pl. a folyosók. „A munkálatokra szánt összeg három forrásból származik - a járás fejlesztési akciótervéből kb. 150 ezer euró, a tavaly jóváhagyott hitelből 800 ezer euró, a hiányzó összeget pedig a város jövő évi költségvetéséből fedezzük,“ zárta le a polgármester. A munkálatokat egy éven belül szeretnék befejezni.

Kovácsová Klaudia, Fülek Város szóvivője
Ford.: dszl
Fotó: Estefán Viktor

valasztas europarlament 2024

Fülek Város hivatalos Facebook oldala

Interreg Geotop Projekt

Áramszolgáltatás szüneteltetése

Áramszolgáltatás szüneteltetése